ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

SUMMER UNIVERSITY

Τα Θερινά Πανεπιστήμια γεννήθηκαν το 1988, με την πρόθεση να προωθήσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Κάθε καλοκαίρι, κινητοποιούν πάνω από 2000 νέους Ευρωπαίους. Τα Θερινά Πανεπιστήμια βασίζονται σε πολιτισμικές ανταλλαγές, στην κατανόηση και την εξερεύνηση της πολυπολιτισμικής διάστασης της ευρωπαϊκής ηπείρου, στην ανοχή και στην προσπάθεια να γίνουν οι νέοι πιο ανοιχτόμυαλοι σε θέματα που τους αφορούν όλους. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός Θερινού Πανεπιστημίου έχουν μεγάλο εύρος, όπως μαθήματα μιας ξένης γλώσσας, μαθήματα για τεχνικά θέματα σε πολυπολιτισμικές δραστηριότητες π.χ να εξοικειωθούν με το φινλανδικό πολιτισμό, να μάθουν για την ιστορία της Ισπανίας, για την ελληνική μυθολογία , να παρακολουθήσουν έναν κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας στην Ουγγαρία ή να κάνουν πεζοπορία στα πολωνικά δάση ! Επιπλέον, κάθε Θερινό Πανεπιστήμιο ακολουθεί ένα συγκεκριμένο θέμα σε όλη τη διάρκειά του, που μπορεί να σχετίζεται με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ειρήνη, την προσωπική ανάπτυξη και πολλά άλλα !

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WN9xoEdiM9k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site των Θερινών Πανεπιστημίων : www.aegee.org/su  

 

AGORA AND EUROPEAN PLANNING MEETING

Η Αγορά και το EPM (European Planning Meeting) είναι τα μεγαλύτερα events της AEGEE . Η Αγορά είναι η Γενική Συνέλευση της AEGEE η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο και συγκεντρώνει γύρω στους 1000 νέους. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην AEGEE . Στην Αγορά εκλέγεται το διοικητικό συμβούλιο της AEGEE.


Το EPM συγκεντρώνει περίπου 300 μέλη της AEGEE , προκειμένου να συνταχθεί η ατζέντα δράσης για το προσεχές έτος . Εκτός από την εργασία για την προετοιμασία της ατζέντας δράσης της AEGEE , οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε workshops , συζητήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης πάνω σε θέματα που έχουν επιλεγεί, για παράδειγμα στο EPM του 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Lublin ο εθνικισμός ήταν το θέμα που είχε επιλεχθεί προς συζήτηση.
 

EUROPEAN SCHOOLS AND TRAINING EVENTS

Η μη τυπική εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της AEGEE. Τα περισσότερα αυτά τα event της AEGEE διοργανώνονται από την ACADEMY (περισσότερες πληροφορίες : http://www.aegee.org/wgs/aegee-academy/ ) σε συνεργασία με άλλους φορείς της AEGEE. Αυτά τα Training Events ονομάζονται European Schools . Επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα,για παράδειγμα αυτό το θέμα μπορεί να είνα η Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων,οι Δημόσιες Σχέσεις και άλλα. Κατά τη διάρκεια αυτών των events, οι συμμετέχοντες έχου την ευκαιρία να κατανοήσουν τη λειτουργία των ΜΚΟ και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.
 

NETWORK MEETING

Το Network Meeting είναι ένα event που διοργανώνεται από ένα μέλος του Network Commission σε συνεργασία με τοπική αντέννα της AEGEE. Το event αποτελείται από συζητήσεις και σεμινάρια κατάρτισης σχετικά με διάφορα θέματα που συνδέονται με το έργο της AEGEE , θέματα δηλαδή που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους νέους Ευρωπαίους . Το Network Meeting είναι ο τόπος όπου τα νέα μέλη της AEGEE μπορούν να μάθουν πάρα πολλά από τα έμπειρα μέλη της AEGEE . Δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της AEGEE να συζητήσουν κοινά προβλήματα και να βρουν κοινές λύσεις.
 

UPCOMING EVENTS

Μπορείτε να δείτε και να μάθετε για όλα τα επερχόμενα events εδώ : http://intranet.aegee.org/event/european_events/future

FaLang translation system by Faboba
>